Bitcoin verwachting | Bitcoin waarde en prijs voorspelling (BTC)

Veel beleggers zijn al een lange tijd een en al oor als het over crypto gaat. De raarste voorspellingen worden gedaan en de coins gaan met enige regelmaat over de kop. Maar investeren is risicovol. Investeren in bijvoorbeeld Bitcoin omdat je denkt dat de BTC waarde in de toekomst zal groeien kan ook erg misgaan. De Bitcoin waarde kan verminderen net nadat je hebt geïnvesteerd.

Nu moet je niet meteen hysterisch worden want de cryptowereld schommelt enorm. Op deze pagina staat waar je op moet letten wanneer je gaat beleggen in Bitcoin. De Bitcoin koers is vrij volatiel dus een paar goeie tricks komen zeker van pas.

Puntje bij paaltje hopen we je te helpen met de vraag of Bitcoin een goeie investering is. De Bitcoin koers verwachting blijft lastig te voorspellen, maar het kan je veel dollars opleveren.

Een positieve Bitcoin koers

De Bitcoin koers fluctueert vaak en er zijn veel redenenoorzaken die de BTC koers positief veranderen. dit hoeft niet te betekenen dat dit altijd zo zou zijn. Wellicht is de Bitcoin prijs net gestegen en heb je te laat ingekocht. Het is nooit te laat om in de crypto te stappen, maar op het perfecte moment instappen kan je zo vele euro’s schelen.

Uiteindelijk gaat het toch om vraag en aanbod. Als de vraag naar de BTC coin omhoogschiet zal de Bitcoin waarde stijgen. Hoe meer mensen Bitcoin willen kopen hoe duurder de BTC prijs wordt.

Een andere factor die bepalend is voor een mooie Bitcoin verwachting is het vertrouwen in de coin. Als de coin zijn afspraken opvolgen en transparant blijft dan zal het vertrouwen toenemen. Groeiend vertrouwen, adoptie en een sterke community zijn belangrijke elementen voor een positieve Bitcoin prognose.

Tevens is het handelsvolume ook belangrijk. Als een coin veel handelsvolume heeft betekent het dat er veel mensen geld in stoppen. Het is van belang om te kijken bij welke handelsplatformen je BTC kan kopen. Heeft het handelsplatform genoeg liquiditeit en komt het handelsplatform betrouwbaar over? Dan kan je in principe vrij snel BTC kunnen kopen. Houd het goed in de gaten aangezien de Bitcoin koers snel kan verdriedubbelen of halveren.

Andere oorzaken die voor een positieve Bitcoin koers verwachting kunnen zorgen zijn:

 • Massa adoptie
 • Geen vertrouwen in fiat
 • Partnerships
 • Beleggingen

Bitcoin prognose voorspellen

Veel mensen wagen zich online aan het doen van Bitcoin voorspellingen. Zeker niet alle voorspellingen zijn waar, maar dat bijna iedereen zich er zo mee bezig houdt zegt wel wat. Het is vrij belangrijk om niet zomaar alle voorspellingen te geloven. Dit kan ook vrijwel niet want de een vertelt dat de Bitcoin koers x10 gaat en de ander heeft het over een Bitcoin koers verwachting die x250 gaat.

Vrijwel alle BTC prognoses zijn positief. Het is zeker niet te laat om te investeren in de BTC coin, maar doe goed onderzoek. Het zou jammer zijn dat je Bitcoin koopt terwijl je niet snapt wat het doet en hoe het waarde toevoegt.

Wees je wel bewust dat de BTC koers verwachtingen die je kan vinden bepaalde factoren wel of niet meenemen. Dus daarom is het altijd goed om even de whitepaper te lezen.

Dit kan je doen om je eigen research een vliegende start te geven:

 • Whitepaper lezen
 • Lezen van blogartikelen
 • De Bitcoin koers bestuderen
 • GitHub in de gaten had
 • Social media bekijken

Een negatieve Bitcoin koers

Uiteraard kan de Bitcoin waarde ook omlaag vliegen. En als hij zakt dan moet je niet in paniek schieten als hij meteen een duik maakt met 30%. Er zijn veel factoren die de koers negatief beïnvloeden. Zo kan er een hack plaats hebben gevonden waardoor het vertrouwen in de munt wegzakt. Het is in het verleden ook voorgekomen dat de Ceo’s van een coin met een zak geld ervandoor gingen.

Dit gebeurt natuurlijk niet constant en vaak gaat het gewoon goed, maar er zitten altijd slechte personen tussen. investeer dus niet zomaar je dollars in een bedrijf en lees je goed in. Wat je al helemaal niet moet doen is al je euro’s investeren omdat je denkt zeker te weten dat de Bitcoin koers hard gaat groeien. Het kan zo de verkeerde richting op gaan dus beleg alleen met fiat wat je kan missen.

Andere factoren die de Bitcoin koers negatief beïnvloeden zijn:         

 • Pyramid scheme
 • Negatief sentiment
 • De vraag neemt af
 • Politieke restricties

Bitcoin kopen

Het kopen van Bitcoin gaat tegenwoordig makkelijker dan het zetten van een kopje zwarte koffie. Jij hebt vlotter Bitcoin gekocht via een exchange dan dat de koffiemachine klaar is met druppelen. Via internetbankieren is het een fluitje van een cent en je munten staan redelijk veilig opgeslagen. Het is sowieso nodig om je munten op het handelsplatform te bewaren wanneer je wilt gaan traden. Als je gaat HODLEN dan is misschien een cold storage wallet een betere keuze. De Bitcoin verwachtingen zullen in ieder geval blijven bestaan.

BitvavoGoedkoopste exchange van NederlandBezoek de exchange
BinanceGrootste exchange ter wereldBezoek de exchange
BitMEXHandelen met leverageBezoek de exchange
Bitcoin MeesterGroot assortiment kleinere coinsBezoek de exchange
LiteBitTelefonische klantenserviceBezoek de exchange
Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Er zijn een aantal oorzaken die bepalen waarom de Bitcoin koers omhoogschiet. Het sentiment in de markt kan bijvoorbeeld goed zijn waardoor grote investeringen worden gedaan die de prijs doen stijgen.

Hoe begin ik met handelen in Bitcoin?

Je kan gemakkelijk starten met traden via een exchange. Een goede exchange om mee te starten is Bitvavo. Ook kan je automatisch handelen in Bitcoin met een trading bot. Hoe dit werkt kan je hier vinden.

Wat is de geschikte wallet voor mijn Bitcoin?

Jouw Bitcoin kan je op de exchange zetten, maar je kan ook kiezen voor een veiligere optie. De hardware wallet van bijvoorbeeld Ledger is veilig en betrouwbaar.

Hoe ontdek ik mooie coins?

Er wordt veel research gedaan naar nieuwe cryptocurrencies. Hier kan je een portfolio vinden met interessante coins die misschien in de toekomst groot kunnen worden.

Waar moet ik starten met het doen van research?

De cryptowereld is enorm groot en breidt zich met de seconde uit. Om een goede basis te ontwikkelen kan je naast de info in dit artikel een crypto cursus volgen. Hier vind je een crypto cursus die je kan gebruiken voor een basis.

Crypto Masterclass
Crypto kopen op de beste & goedkoopste exchange van Nederland?Maak gratis een account aan op Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.

Transparante en lage kosten
De handelskosten variëren van 0,03% tot 0,25%. Daarom behoren de kosten van Bitvavo tot de laagste van de markt.
 
Directe Bankoverschrijving
Digitale valuta met Euro's kopen is heel eenvoudig. Bitvavo ondersteunt 8 betaalmethoden, inclusief iDeal voor directe overschrijvingen.
 
Compliance
Bitvavo voldoet aan alle relevante wetgeving en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Nederlandse Kamer van Koophandel.