Ethereum verwachting | Ethereum waarde en prijs voorspelling (ETH)

Veel beleggers zijn al een lange tijd in de ban van crypto. De raarste voorspellingen worden gedaan en de cryptovaluta’s gaan met enige regelmaat over de kop. Maar investeren is niet zonder risico. Investeren in bijvoorbeeld Ethereum omdat je denkt dat de ETH waarde in de toekomst zal stijgen kan ook erg misgaan. De Ethereum waarde kan verminderen net nadat je hebt belegd.

Nu moet je niet meteen hysterisch worden want de cryptowereld schommelt veel. Op deze pagina staat waar je naar moet uitkijken wanneer je gaat investeren in Ethereum. De Ethereum koers is enorm volatiel dus een paar goeie tips en tricks komen zeker van pas.

Uiteindelijk hopen we je te helpen met de vraag of Ethereum een goeie investering is. De Ethereum koers verwachting blijft erg lastig te voorspellen, maar het kan je veel geld opleveren.

Een positieve Ethereum koers

De Ethereum koers fluctueert met enige regelmaat en er zijn veel redenenoorzaken die de ETH koers positief veranderen. Dit betekent echter niet dat dit altijd zo zou zijn. Misschien is de Ethereum prijs net omhoog gegaan en heb je te laat ingekocht. Wij denken dat het nooit te laat is om in de cryptowereld te stappen, maar op het juiste moment beginnen kan je zo vele dollars schelen.

Uiteindelijk gaat het toch om de vraag en het aanbod. Als de vraag naar de ETH coin toeneemt zal de Ethereum waarde omhoogschieten. Hoe meer investeerders Ethereum willen kopen hoe duurder de ETH prijs wordt.

Een andere factor die belangrijk is voor een mooie Ethereum verwachting is het vertrouwen in de coin. Als het bedrijf zijn afspraken opvolgen en transparant blijft dan zal het vertrouwen toenemen. Groeiend vertrouwen, massa adoptie en een sterke community zijn belangrijke onderdelen voor een positieve Ethereum prognose.

Daarnaast is het handelsvolume ook belangrijk. Als een coin veel volume heeft betekent het dat er veel mensen euro’s in stoppen. Het is goed om te checken bij welke exchanges je ETH kan kopen. Heeft de exchange genoeg liquiditeit en komt het handelsplatform betrouwbaar over? Dan zou je in principe vrij snel ETH kunnen kopen. Blijf goed op de hoogte aangezien de Ethereum koers snel kan verdriedubbelen of halveren.

Andere oorzaken die voor een positieve Ethereum koers verwachting kunnen zorgen zijn:

 • Massa adoptie
 • Geen vertrouwen in fiat
 • Partnerships
 • Beleggingen

Ethereum prognose voorspellen

Veel mensen wagen zich online aan het doen van Ethereum voorspellingen. Zeker niet alle voorspellingen komen uit, maar dat bijna iedereen zich er zo mee bezig houdt moet wel wat zeggen. Het is best belangrijk om niet zomaar alle voorspellingen te geloven. Dit kan ook bijna niet want de een vertelt dat de Ethereum koers x20 gaat en de andere belegger heeft het over een Ethereum koers verwachting die x200 gaat.

Vrijwel alle ETH prognoses zijn positief. Het is zeker niet te laat om te investeren in de ETH coin, maar doe goed onderzoek. Het zou jammer zijn dat je Ethereum koopt terwijl je niet snapt wat het doet en waarom het waarde toevoegt.

Wees je wel bewust dat de ETH koers verwachtingen die je gaat vinden sommige factoren wel of niet meenemen. Hierdoor is het altijd goed om even de whitepaper te lezen.

Dit kan je doen om je eigen onderzoek een kickstart te geven:

 • Whitepaper lezen
 • Lezen van blogartikelen
 • De Ethereum koers bestuderen
 • GitHub in de gaten had
 • Social media bekijken

Een negatieve Ethereum koers

Vanzelfsprekend kan de Ethereum waarde ook omlaag vliegen. En als hij daalt dan moet je niet in paniek raken als hij meteen zakt met 40%. Er zijn veel factoren die de koers negatief beïnvloeden. Zo kan er een hack plaatsvinden waardoor het vertrouwen in de munt wegzakt. Het is in het verleden ook voorgekomen dat de Ceo’s van een coin met een zak geld ervandoor gingen.

Dit gebeurt gelukkig niet aan de lopende band en vaak gaat het gewoon goed, maar er zitten altijd rotte appels in de fruitmand. investeer dus niet zomaar je euro’s in een coin en lees je goed in. Wat je al helemaal niet moet doen is al je geld beleggen omdat je denkt dat de Ethereum koers extreem gaat stijgen. Het kan zo de verkeerde richting op gaan dus investeer alleen met geld wat je kan missen.

Andere factoren die de Ethereum koers negatief beïnvloeden zijn:         

 • Pyramid scheme
 • Negatief sentiment
 • De vraag neemt af
 • Politieke beperkingen

Ethereum kopen

Het kopen van Ethereum gaat tegenwoordig makkelijker dan het zetten van een kopje zwarte koffie. Jij hebt sneller Ethereum gekocht via een exchange dan dat de koffiemachine klaar is met druppelen. Via IDeal is het erg gemakkelijk en je munten staan redelijk veilig opgeslagen. Het is sowieso nodig om je munten op het handelsplatform te bewaren wanneer je wilt gaan traden. Als je gaat HODLEN dan is misschien een cold storage wallet een betere optie. De Ethereum verwachtingen zullen in ieder geval blijven bestaan.

BitvavoGoedkoopste exchange van NederlandBezoek de exchange
BinanceGrootste exchange ter wereldBezoek de exchange
BitMEXHandelen met leverageBezoek de exchange
Bitcoin MeesterGroot assortiment kleinere coinsBezoek de exchange
LiteBitTelefonische klantenserviceBezoek de exchange
Waarom stijgt de Ethereum koers?

Er zijn veel factoren die bepalen waarom de Ethereum koers omhoogschiet. Het sentiment in de cryptomarkt kan bijvoorbeeld positief zijn waardoor grote investeringen worden gedaan die de prijs doen stijgen.

Hoe begin ik met handelen in Ethereum?

Je kan met gemak starten met daytraden via een handelsplatform. Een goede exchange om mee te starten is Bitvavo. Ook kan je automatisch handelen in Ethereum met een trading bot. Hoe dit werkt kan je hier vinden.

Wat is de geschikte wallet voor mijn Ethereum?

Jouw Ethereum kan je op de exchange zetten, maar je kan ook de keuze maken voor een veiligere plek. De hardware wallet van bijvoorbeeld Ledger is veilig en betrouwbaar.

Hoe ontdek ik interessante coins?

Er wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe cryptoprojecten. Hier kan je een portfolio vinden met interessante coins die misschien in de toekomst groot kunnen worden.

Waar moet ik beginnen met het doen van onderzoek?

Het cryptowereldje is enorm gegroeid en breidt zich met de dag uit. Om een goede basis te ontwikkelen kan je naast de info in dit artikel een crypto cursus volgen. Hier vind je een crypto cursus die je kan gebruiken voor een basis.

Crypto Masterclass
Crypto kopen op de beste & goedkoopste exchange van Nederland?Maak gratis een account aan op Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.

Transparante en lage kosten
De handelskosten variëren van 0,03% tot 0,25%. Daarom behoren de kosten van Bitvavo tot de laagste van de markt.
 
Directe Bankoverschrijving
Digitale valuta met Euro's kopen is heel eenvoudig. Bitvavo ondersteunt 8 betaalmethoden, inclusief iDeal voor directe overschrijvingen.
 
Compliance
Bitvavo voldoet aan alle relevante wetgeving en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Nederlandse Kamer van Koophandel.